Підібрати тур

    Підібрати тур

    Нема потреби вивчати тисячі пропозицій – ми зробимо це за Вас! Підберемо тур з оптимальною ціною.

      Image Alt
      Вишукані

      Винні дегустації

      Закарпаття славиться не тільки мальовничою природою, мінеральними й термальними джерелами, історико-культурним потенціалом, народними традиціями та обрядами, художніми промислами і фольклором, а й виноробством. Адже завдяки унікальному клімату в Карпатах склалися сприятливі умови для вирощування різних сортів винограду, а отже, й виготовлення п’янкого напою.

      Культивувати на Закарпатті виноград почали ще монахи єзуїтського ордену тамплієрів у XII в. Вже на початку 1700-х років тут налічувалося понад чотири тисячі гектарів виноградників. На закарпатське виноградарство позитивно вплинули такі країни, як Франція, Італія і Німеччина, а розмір плантацій вже в середині ХVIII ст. зріс до 13 тисяч гектарів. Середнянські, Берегівські та Мужіївське вино подавали в кращих тавернах і льохах Європи. Цілі вози і сани з бочками сонячного закарпатського напою спеціально доставляли на вимогу царя Петра I до Петербурга.

      Нині у краї навіть є «Винний орден Святого Венцела», у який 2002 року об’єдналися виноградарі і винороби Берегівщини. Відтоді напередодні святкування Нового року за старим стилем на центральний площі Мукачева став традицією фестиваль з промовистою назвою «Червене вино». А ще через 5 років, з 2007-го, уже в Ужгороді з’явився фестиваль молодого вина «Закарпатське божоле». Дата його проведення – треті вихідні листопада. Відбуваються фестивалі вина в Берегові, Виноградові.

      І якщо раніше на дегустації вишуканих закарпатських вин у старовинні пивниці потрапити могла хібо що еліта, то нині спробувати натурального ароматного сонячного напою може кожен його цінувальник.

      Інші типи турів